Kolacja Wigilijna
Część serwowana
Do wyboru w trakcie kolacji
Pikantna zupa z karpia na pomidorach z selerem naciowym i śliwką suszoną
lub
Wigilijny barszcz z pierożkami z suszonymi podgrzybkami
Półmiski w stoły – Gorące
Karp smażony w winnym sosie śmietanowo-cebulowym z aromatem tymianku
Sandacz smażony w panierce z płatków migdałowych na fasolce szparagowej
Pierożki razowe z borowikami i masełkiem pietruszkowym
Kapusta wigilijna z grzybami, suszona żurawiną i mazurskim miodem pitnym
Kasza mazurska z ziołami i czosnkiem
Puree ziemniaczane z koperkiem
Półmiski w stoły – Zimne
Polędwiczki z karpia w korzennej zalewie
Śledź w sosie greckim z rodzynkami
Sielawa oraz jesiotr wędzony
Kutia
Kompot z owoców suszonych
Bufet słodkości
Tradycyjne ciasta świąteczne:
- Makowiec
- Sernik
- Piernik
- Miodownik
Kosz słodkości i bakalii
Owoce filetowane
Kawa, herbata
Soki
Woda mineralna